Spacer o Hjulbultar

Moderator: Ingper

JYA63
Inlägg: 28
Blev medlem: 19 jun 2011, 13:07

Spacer o Hjulbultar

Inlägg av JYA63 »

Hej!

Har förstått att det är många av er som testat med fälgar i olika tumstorlekar och bredder - detta kanske kan vara till lite hjälp för någon/några :roll:
Fiat coupé och barchetta har rätt snygga fälgar som går att klämma dit på X:en - http://www.bildelsbasen.se - skiljer lite på inpressningen men som övriga skrivit - bak är det inga bekymmer, det är fram som det tar i fjäderbenet om det är för brett. Tror att bästa lösningen för 15 tum är 6,5-7" bredd bak och 6-6,5" bredd fram - ger ca däckdimension 195-205 bak och 185-195 fram.

Själv har jag Fiat coupéfälgar 15x6,5 runt om med 195/50/15 bak och 195/45/15 fram - ser rätt vettigt ut men det skaver lite i innerskärmen vid fullt rattutslag. Har 20 mm spacer fram men inga bak - kanske plockar dit där också för att bättra på helhetsintrycket. Rolwen har provkört och vi är överrens - den är stadigare och något mindre "direktstyrd" än med originalfälgar/däck (behagligare) + upplever att man får bättre bromsförmåga också...........

Jag kan rekommendera er att köpa hjulbultar och spacer av Patrik på http://www.spacer.se - vettiga priser och snabb lev.
Satte in pengar i förskott på ett konto och fick delarna skickade till mig redan nästa dag - går även att betala mot faktura = extra avgift.

Lycka till :)
//J