Fiat UNO T motor?

Moderator: Ingper

Heybrorsan
Inlägg: 18
Blev medlem: 03 okt 2007, 11:03
Ort: bollnäs

Fiat UNO T motor?

Inlägg av Heybrorsan »

Hej!

Vilken uno t motor passar i min x1/9 76:a?

Mvh per
Tuck
Inlägg: 320
Blev medlem: 02 apr 2006, 17:13

Inlägg av Tuck »

Passar och passar....
Med en massa moddningar så har jag för mig att det bör vara en 1.3-liters, senast -87 utan varvtalsbegränsare. Men jag kan ha fel. Kolla med Exxy19 som gjort det.
exxy19
Inlägg: 57
Blev medlem: 27 feb 2006, 20:29
Ort: Eskilstuna

Inlägg av exxy19 »

Hej, såvitt jag vet så har jag en 89:as motor och har inte märkt av någon varvtalsbegränsning, å andra sidan är Uno T motorn mycket mer lågvarvig så man kommer inte upp i samma varvtal som på originalmotorn iaf.

Jag har en 1300, tror bara att det var den storleken som såldes i Sverige. Att motorn ska vara från senast från -87 hörde jag något om att det skulle vara pga besiktningsskäl, för att slippa kat. Mitt bästa tips är att kolla på Laursens hemsida (x1/9-Specialisten, under "Leta Delar"), där ligger en beskrivning om hur man ska göra.

Jag följde den med undantaget att jag bytte expansionskärlet mot ett original Uno T. Detta för att det locket ger ett högre tryck i systemet och för att det är viktigt att kunna ansluta turbons kylvattenutlopp till en egen anslutning och få en bra cirkulation i turbon efter man stannat (förhindrar koksning).

Jag hade också tillgång till Haynesmanualer för både x1/9:an och Uno, sen lånade jag litteratur på biblioteket över Bosch insprutningssystem för att få en känsla för hur det funkade ( helt nytt för mig).

Jag kan säga att motorn passar hur lätt som helst, det är alla tilläggsprylar som är krångliga.

Om du kommer så långt så att du börjar få konkreta frågor så ska jag försöka hjälpa till så gott jag kan, det var några år sedan som jag gjorde konverteringen.
Lycka till!
JAG ÄR FIAT FAN, VA FAN ÄR DU?
Min X1/9-sida
Skaffa Firefox nu!
Skriv svar