Vårträff i Fjällbacka 21 – 23 maj 2004

 

                Fredagen den 21 maj samlades 7 st X1/9 och tre övriga bilar för den årliga vårträffen.

 

                   När vi anlände till vandrarhemmet i Fjällbacka stod Lars på gårdsplanen och hälsade oss välkomna med ett brett leende.

  När alla hade samlats var det dags för wienerkorv med bröd, som alla åt med god aptit. Efter maten tog vi en promenad genom Kungsleden. En del hade mycket ”spring i benen” och tog sig upp på toppen.

  Lördagen började med frukost på hotell Oscar ll. Sedan var det dags att köra i procession till Nordens Ark för ett guidat besök. Alla bilar körde in och parkerade bland vargar, hästar och papegojor.

  Alla var ganska frusna när förevisningen var över. Då gick vi till Nordens Arks lantgård, där Lars bjöd på baguetter och öl. Efter ett tag var alla varma och nöjda.

  På eftermiddagen öppnade Christer prylshoppen med van vänsterhand (han har alltid höger hand i bandage), där det fanns möjlighet att köpa X1/9-prylar.

  Lördag eftermiddag samlades alla på altanen för att hedra Peter med en tyst minut och en skål för honom, där han i sin himmel kör sin X1/9.

  Dagens höjdpunkt var middag på Kapten Falcks restaurang, där serverades utsökta fiskrätter mm. Kvällen fortsatte på vandrarhemmet med livliga diskussioner och lotterier, där många blev glada vinnare. Gladast var nog vår norske vän, som enligt ryktet försökte fånga en mycket högljudd fågel med röda ögon.

  Efter söndagsfrukosten bar det av till Lysekil för att se Laurins vänners samling av motorer och även att lyssna till dunk dunk.

  Därefter tackades Lars och Petter för en trevlig vårträff. Till sist lottades en fribiljett ut bland X1/9:orna, som vanns av undertecknad FHB 510.