VÅRTRÄFFEN I SKÅNE, SMYGEHUK SVERIGE SYDLIGASTE UDDE.

 


 Torsdagen 29 maj Vandrarhemmet  Smygehuk. Så klart var Stig-Ove på plats med sin STYGGE, strax innan 18.00. Fler och fler
X 1/9-or ansluter, som parkerar på gräsplanen. Det hejas och kramas. ”Va´ roligt att ses igen!” ”Kul att träffas” Rummen delas ut, samling till ett lätt kvällsmål. Stigge har varit kontakt med Gröna Konsum. Skinka och potatissallad smakar helt perfekt. Kaffe med dopp och bilsnacket är igång natten lång.
10 vackra bilar står uppradade på planen i väst som står sig  ”grant” mot en röd solnedgång.

Fredagen 30 maj, frukosten avklarad och avfärd till Optoteam i V Värlinge. Rune tog täten genom byarna. I Västra Vemmerlöv väntade Helge och Peter, så klart, det blev ”hejsan, hejsan” och så kör vi vidare, men vad hände nu? Gunn fick fel i maskineriet! Det blev knuff och puff till bykyrkan. Där fick EAB vila under Herrens beskydd. Väl framkommen till optikersliperiet bjöds det på fika, information och rundvandring på företaget, en imponerande anläggning den enda i sitt slag i  Norden.  Några fick service på ”ögonen”. Till slut avlararmades garaget med alla klenoder oj vilka fina bilar det fanns där.

Efter en god lunch på Trelleborgs Golfrestaurant körde vi tillbaks till Vemmerlöv för att hämta Gunn`s bil. Så klart, slog våra nio duktiga mekaniker till för att hitta felet. Det skruvades och byttes diverse prylar men inget hjälpte. Stigge tog fram bogserlinan och drog EAB till Runes garage i Smyge. Övriga körde mot vandrarhemmet i egen takt. På kvällen blev det rökt näbbgädda och kyckling. Var det då dörren till fyrtornet som stängdes? Ett rop på hjälp och ett bankande på dörren hördes. Vem saknades, fyrvaktaren eller en Tilson. Väl utsläppt kunde maten avnjutas. Ännu en trevlig dag var till ända.

Efter frukosten 31 maj samlades vi för fotografering. Ytterligare bilar har anslutit, nu var vi uppe i 19 stycken. Vi kör på smala asfaltsvägar genom böljande gula rapsfält. Vi passerar den gröna kastanjeallén vid Börring Kloster och ”landar” på Sturups Raceway. Vid lunchen informeras vi av Lancia- instruktörerna. Besiktning av banan med rundvandring. Körningen kan börja. Efter några trevande varv börjar den lille jäkeln inombords vilja dra på mer och mer. Det är skoj att se hur Porschar, Lancior och Ferraris testas på banan. Efter bankörningen drar vi mot Hammenhög. Gitte och jag föreslår att vi tankar upp bilarna i Ystad. Här är det ett bensinkrig 7,28 kr/lit. Väl framme på hotellet väntar kvällsmiddagen. Lotter  och prylar säljs, vinster delas ut. Bilsnacket kommer igång hela natten lång.

På söndagen 1 juni bryter vi upp tidigt och beger oss till Ravlunda Bränneri Museet på smala krokiga vägar. I dess källare finns en otrolig samling av mopeder, cyklar och leksaksbilar. Därefter avslutas träffen med många hejdå hoppas vi syns till Höstträffen i slutet av augusti.

 

 Håkan och Birgitta