Referat och lite bilder

Fredagen den 2/6 2000. Samling vid Blå bandet.

15 bilar anländer.

Marie-Louise och Urban tar emot oss vid Mem;s vandrarhem där de förberett årets vårträff. När de sista bilarna anlänt finns det 15 st. X1/9 stående utanför vandrarhemmet. Det känns riktigt bra att återigen träffas och få göra det man gör när man träffar goa vänner: att bara få umgås eller som barnen säger " att va ".

Tipspromenad.

Att lära sig lite lokal geografi och historia genom tipspromenad tillhör numera traditionen och varför skulle denna tradition brytas vid detta möte, nej vi fick återigen testa våra kunskaper denna gång var det bl.a. frågor om Göta kanal och dess grundare, landskapsblomma och vilken komiker som kom från trakten, men vem var det nu som vann ??

Möte inför höstträffen i Falkenberg.

Samtidigt som resultatet från tipspromenaden skulle rättas, kände några i klubben att vi kunde ha ett kort möte och gå igenom en del oklarheter inför höstträffen, då vi skall fira klubbens 15-års dag. Frågetecknen rätades snabbt ut genom detta improviserat möte. Klart är bl.a. att vi träffas den 4-6 augusti på Falkberget i Falkenberg. Program skickas ut under vecka 25.

Grillning.

Magen ropade efter fast föda och vi samlades runt grillarna som idag sköttes av Gunnel och Sören. Varm korv med special dricka från en lokal leverantör "Runölet" satt fint.

Fria aktiviteter.

Kvällen fortsatte med fria aktiviteter, en del av oss testade ljudanläggningarna i bilarna medan andra "bara var".

Lördagen den 3/6 2000. Utflykt till Söderköping.

Ytterligare 4 bilar anländer.

Morgon med frukost på vandrarhemmet och inväntan av ytterligare 4 bilar innan vi kör på natursköna vägar till Söderköping.

Uppställning i Parc fermé.

Väl framme i Söderköping tar vi oss fram till Smultronstället som ligger på Göta kanalbanken mitt i Söderköping. Urban;s små ramper hjälper oss att köra över trottoarkanten upp på gräsmattan så att vi kan parkera i Parc fermé.

Tuff tuff tåget.

Efter beskådning och beundran av bilarna tillsammans med övriga parkbesökare sätter vi oss i ett "tuff tuff" tåg. Tåget tar oss runt i staden och lokföraren berättar, med sin härliga dialekt historien om staden och dess byggnader – mycket intressant.

Bestigning av berget.

Några av oss tar sig upp på berget som ligger vid parken. Det var en lönsam klättring uppför alla trappstegen, där uppe var en vidunderlig utsikt över hela Söderköping med omnejd.

Glass.

Smultronstället heter en glassrestaurang som ligger i parken, där hade personalen dagen till ära en specialglass som dom kallade för X1/9. Efter glassätning och den lokala pressens fotografering av bilarna samlades vi för gemensam avfärd från Söderköping.

Rundtur på Vikbolandet.

Vad Vikbolandet var för någonting kände inte många till innan vi träffats denna gång, men det är ändring på det nu. Marie-Louise och Urban tog oss runt i Vikbolandet på fina "X1/9 vägar" som även innehöll en transport med färja.

Samling på landet.

Vi gjorde en paus på ett annorlunda ställe, uppställning på en gödselplatta hemma hos en kollega till Marie-Louise och Urban. Ägaren till stället serverade dricka och baguetter samtidigt som han berättade om sin verksamhet. Innan vi körde vidare fick vi chansen att titta in i lagården och få en inblick i hur en del av arbete går till på landet.

Fria aktivitet.

När vi parkerat vid Mem;s vandrarhem vidtog så kallade fria aktiviteter vilket innebar att vi umgicks i glad vänners sällskap.

Gemensam middag.

Fram på kvällen var det dags för en gemensam middag i vandrarhemmets matsal. Vandrarhemmet var en ombyggd gammalt magasinsbyggnad där de på ett fint sätt bevarat det gamla byggnadsmaterialet med bl.a. plank golv och gamla trappor av grova plank.

Kvällsaktivitet.

Efter maten var det åter dags att bedriva det där med fria aktiviteter vilket alltid är trevligt (jag jobbar på ett bryggeri).

Söndagen den 4/6 2000. Utflykt till Norrköping.

Stadsrundvandring.

Vi kom fram till Norrköping efter att ha packat våra saker och lämnat Mem;s vandrarhem. I Norrköping hittade till sist Marie-Louise en parkering inne i Industrilandskapet där vi samlades för att få en guidad rundvandring i staden.

Avslut.

På parkeringsplatsen i den förbjudna staden ( industrilandskapet ) tar vi slutligen avsked av varandra och ger Marie-Louise och Urban ett stort tack för deras arbete inför denna vårträff. Samtidigt som vi lovar varandra att vi åter skall träffas i Falkenberg den 4 -6 augusti då vi har en kombinerad höst och jubileumsträff.

Lars T

Tillbaka