15-års jubileumsträff i Falkenberg 4-6 augusti 2000.

Fredag kväll

Jubileumsträffen började med samling och incheckning på Falkberget. Till jubileet hade vi bjudit in våra klubbkamrater från Europa. Ett antal holländare och danskar hade valt att komma till vår jubileumsträff. Som vanligt ställde vi upp bilarna på gräsmattan utanför hotellet, (utom jag som valde att ställa min bil en bit därifrån utom synhåll, eftersom jag inte åkte i en Fiat, utan i en vit Peugeot. Efter vinterns motorrenovering och 3 korta turer, står nu min Fiat åter i garaget och väntar på ny reparation. Hur många år tar en Fiat-renovering?) På kvällen åt vi som vanligt pizza, i ett partytält.

Lördag

Efter lördagsmorgonens goda frukost var det avfärd mot Gällared. Då var vi 23 st X 1/9 or och 3 andra bilar på slingriga vägar som tog oss till ett privat bilmuseum. Ägaren själv guidade oss och berättade om några av alla hans fina bilar. Där fanns allt från gamla cyklar och motorcyklar till Aston Martin och Cadillac. Därefter bar det iväg mot en bondgård i Ästad, där vi åt landgång till lunch. På gården fanns det bl a grisar, getter och höns. Vi åkte tillbaka till Falkberget för att därefter promenera till Falcon bryggeriet. Vår träffgeneral Lars Tilson visade en film och guidade oss runt i delar bryggeriet och berättade om hur öl tillverkas. Vi fick sedan provsmaka öl i bryggeriets bar. Det var inte dumt!

På kvällen var det sedan grillparty i tältet, för att därefter fortsätta med lotteri, lekar och prisutdelningar. Priserna delades ut till både holländska, danska och svenska bilar. Kvällen fortsatte med samkväm i tältet.

Söndag

Efter frukost åkte vi till Hertigens trädgård för fotografering av alla bilarna. En manskör som höll på att repetera blev nog ganska förvånade när vi ställde upp bilarna framför scenen där de satt och sjöng. Därefter åkte vi till Skrea strand, där vi åt baguette och drack Mer. Det blåste och var kallt, så ingen badade. Träffen avslutades på stranden där vi skildes från våra utländska vänner. De svenska bilarna åkte hem till familjen Tilson, där årsmöte hölls. Efter mötet åt vi varm korv med bröd, och sedan var träffen slut. Ett stort tack till familjen Tilson, och styrelsen, och alla andra som fixade denna mycket trevliga och välplanerade jubileumsträff.

Vid pennan Tore & Lena

Förhoppningsvis i en X 1/9:a till nästa träff……….men vi lovar inget!

 

Tillbaka