X1/9 byggd för banracing

Bilen är byggd på 1980 års kaross.

Det mesta är ombyggt för att passa den tävlingsform vi kör. Motor från Opel Kadett GSI 16v dubbla Weber förgasare, ca 220 hp. Växellåda och drivaxlar från samma bil, drevsats med rakskurna drev och synkringar. 16" alu-fälgar från OZ Racing. Topphastighet 232 km/t vid 8000 rpm. Bromsar från Volvo 850 och 240. Stötdämpare är specialtillverkade av Sellholm Tuning. Länkarmar hemmatillverkat med Uni-balls i alla leder. 60 Liters säkerhetstank placerad fram. Säkerhetsbur egentillverkad enligt reglementet (ca 40 m rör!). Skärmbreddare och spoiler, egen tillverkning i glasfiber. Vikt fulltankad utan förare 970 kg (skall lättas i vinter).

Vi kör i en serie som kallas ERF (Endurance Racing For Fun). Det är långlopp som körs i sex timmar. Vi kör på tre olika banor, Anderstorp, Falkenberg och Knutstorp Titta på www.erf.nu

Huvudsponsor är DEFEM System AB www.defem.se

Vi kallar oss för Team DEFEM. Start nr.15

Det är första året vi tävlar och det innebär massor med justering och inställningar, vi har därför inte prioriterat placering eller målgång i dom tävlingar vi kört hittills. Till nästa år räknar vi med att tävla fullt ut.

Teamet består av följande personer
Dan Sjöqvist, ägare, byggare och förare.
Sune Lorentzson, ägare, byggare och förare.
Anders Runesson, byggare och tävlingsmek.
Berny Rydh, teknisk support och tävlingsmek.
Ove Lundberg, support och tävlingsmek.
Erik Peterson, support och webb-master.
Patrik Peterson, support och tävlingsmek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka